da var det plutselig blitt 2016!
jeg er ikke så veldig for en hel haug med nyttårsforsett når det kommer til å leve sunt.
likevel kommer man ikke unna at det nå er en fin tid til å restarte.
man kan falle tilbake til gode rutiner og legge et godt grunnlag for resten av året.
jeg er ikke så veldig for en hel haug med nyttårsforsett når det kommer til å leve sunt.
likevel kommer man ikke unna at det nå er en fin tid til å restarte.
man kan falle tilbake til gode rutiner og legge et godt grunnlag for resten av året.
jeg for min del valgte å starte den første uken av året med å lage hjemmelagde knekkebrød.
det er en stund siden jeg har gjort det, så dette var en opptur.
det er jo bare så godt og enkelt!
det er en stund siden jeg har gjort det, så dette var en opptur.
det er jo bare så godt og enkelt!
til 2 brett
du trenger:
2,5 dl store havregryn
2 dl sammalt rug
1 dl gresskarkjerner
0,5 dl linfrø
0,5 dl solsikkekjerner
3 ss chiafrø (kan skippes)
3 ss sesamfrø
7,5 dl vann
1 ts salt
1 ts honning
NB: om du skipper chiafrøene; reduser til 7 dl vann.
slik gjør du:
sett ovnen på 180 grader med varmluft.
bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
du skal få en ganske løs røre.
finn frem to bakepapirkledde stekebrett.
fordel blandingen utover de to brettene, gjerne med slikkepott.
prøv å gjør det så jevnt som mulig.
du skal få en ganske løs røre.
finn frem to bakepapirkledde stekebrett.
fordel blandingen utover de to brettene, gjerne med slikkepott.
prøv å gjør det så jevnt som mulig.
ha inn i ovnen.
etter 10 minutter tar du ut brettene og kutter til den størrelsen du vil ha på knekkebrødene.
det er fint å bruke en pizzarulle.
det er fint å bruke en pizzarulle.
ha inn i ovnen igjen i 35-40 minutter.
det er lurt å åpne døren til ovnen med jevne mellomrom for å slippe ut damp.
kos deg og jeg håper dette blir en fin start på det nye året!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar