tirsdag 27. september 2016
TOM YUM SUPPE MED TORSK
jeg har fått skikkelig dilla på denne suppen for tiden,
og den passer skikkelig godt å spise nå på høsten.
den er både søt, sur og spicy på en gang.
den er skikkelig frisk, og river litt i halsen!
jeg pleier å lage den med torsk, men den kan fint lages helt vegetar,
eller med en annen type fisk eller f eks med scampi. prøv deg litt frem!
til en stor gryte (3-4 personer)
du trenger:
2 liter vann
2 terninger med fisk/grønnsaksbuljong
ca 300 gram torskefilet
1/2 gul løk
2 stengler med vårløk
2 fedd hvitløk
1-2 chili (spørs hvor sterk du vil ha den)
5 cm fersk ingefær
5 limeblader
1 stilk med sitrongress
1 neve frisk koriander
2 ss fiskesaus
2 ss soyasaus
2 gulrøtter
8-10 stk champignon sopp
1 pose med sukkererter (150 gram)
4 tomater
saften av 1 lime
litt olivenolje til toppen
server gjerne suppen med fullkornsris.
start med å koke opp vannet og tilsett buljongterningene.
finhakk sitrongresset og tilsett sammen med limebladene.
kutt limen i to deler, og skvis ut saften.
la dette koke for seg selv i et par minutter,
mens du begynner å finhakke løk, vårløk, chili, ingefær og hvitløk.
tilsett dette, i tilegg til fiskesaus og soyasausen.
kutt soppen i skiver, gulrøttene i staver og sukkerertene i to.
tilsett dette til suppen, og la det putre litt.
kutt opp fisken og tomatene i terninger.
dette skal du tilsette til suppen når den er tatt av kokeplaten.
la fisken trekke i suppen i omtrent 2 minutter så er det klart!
topp suppen med litt olivenolje og frisk koriander.
ta daa!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar