første innlegg vier jeg til min absolutte favorittrett. nemlig sommerruller eller ferske vårruller som noen kaller det. jeg lærte å lage det av min vietnamesiske venn, og siden har jeg laget det minst en gang i uken. dette er en fargerik rett som
er utrolig god, går fort å lage og er dessuten veldig sunn.
man får i seg masse frukt og grønt. man kan variere med hva
slags grønnsaker man putter i, og det er kjempe godt å ha
ferske reker i. når jeg serverer liker jeg å gjøre
det i en "taco" variant hvor man plukker å ruller lefsene selv. man kan også rulle ferdig på forhånd før servering. dette er hvordan jeg liker å lage de:
oppskriften er beregnet 2 personer
du trenger:
ca 8 stk. rispapir
2 klaser risnudler
grønt:
1 stor avocado
1 mango
1 agurk
1 paprika
1 gulrot
1 pk bønnespirer
frisk koriander
2 never cashewnøtter
hoisin dipp:
4 spiseskjeer med hoisinsaus
3 spiseskjeer med vann
1 spiseskje peanøttsmør
1 hvitløksfedd
1 liten chili (tilpass etter egen smak)
2 cm ingefær
1 dæsj limesaft
slik gjør du:
kok opp nudler etter anvisnig på pakken.
det er lurt å klippe de litt etter koking.
kutt opp grønnsakene i stavede biter og legg på fat eller i skåler.
det er lurt å klippe de litt etter koking.
kutt opp grønnsakene i stavede biter og legg på fat eller i skåler.
sausen: fres hvitløk, chili og ingefær i en liten panne.
tilsett sausen, vann, peanøttsmør og limesaft og la putre i noen minutter.
rispapiret bløtes i varmt vann før du legger det på entallerken.
legg fyllet på øvre midtdel, pakk over toppen, deretter sidene og rull rundt.
legg fyllet på øvre midtdel, pakk over toppen, deretter sidene og rull rundt.
dipp rullene i sausen og kos deg!
![]() | ![]() |
Detta va supergodt Korny :D
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettså bra Jannicke :) kjempe koselig kveld med dere <3
SvarSlett