nå som høsten og kulden sniker seg innpå, smaker det nydelig med suppe til middag. jeg er veldig glad i supper året rundt, så kommer nok til å dele mange suppeoppskrifter. denne varianten med gulrot og kokosmelk har veldig god smak, og hvis du liker det litt spicy passer det fint å kjøre på med chili i denne.
beregnet 3-4 personer
du trenger:
800 gram gulrøtter
1 stor gul løk
3 fedd hvitløk
1 chili (beregn etter egen smak)
3 cm ingefær
saften av 1 appelsin
saften av 1/2 lime
1 boks kokosmelk
5 dl grønnsaksbuljong
salt og pepper
topping:
avocado i skiver
fetaost
frisk koriander
chiliolje
slik gjør du:
start med å frese chili, hvitløk, løk og ingefær i en jerngryte/ vanlig gryte. tilsett deretter vann og kok opp med grønnsaksbuljongen. skrell og kutt gulrøttene i små biter og tilsett. ha oppi saften av appelsin og lime, og deretter kokosmelken. når gulrøttene er gjennomkokt bruker du stavmikser og kjører alt til en jevn blanding. smak til med salt og pepper.
jeg liker å toppe suppen med avocado, litt fetaost, frisk koriander og chiliolje. gjør det samme eller topp med det du synes virker digg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar