torsdag 1. oktober 2015
hummus med koriander
hummus er noe av det aller beste jeg vet. når jeg er i krakow spiser jeg det opptil flere ganger i uken, på min favoritt kafe. jeg har prøvd flere ganger å lage en god hummus selv, og har nå kommet frem til oppskrift jeg synes er god.
hummus er veldig godt som pålegg på brødskiva, eller kan brukes til f eks salatdressing, dipp til grønnsaker eller som tilbehør.
hovedingrediensen i hummus er kikerter. de er rike på viktige næringsstoffer som jern, magnesium og folat. de har dessuten et høyt proteininnhold og gir en langvarig metthetsfølelse.
du trenger:
1 boks med kokte hermetiske kikerter
1 fedd hvitløk
saften av 1/2 sitron
6 ss god olivenolje
3-6 ss vann - gjerne kokende vann
1 ss tahini (sesamfrøpasta) - kan sløyfes
1 ts spisskummin
1 ts paprikakrydder
salt og pepper
en neve frisk koriander - kan også sløyfes slik at det blir en mer tradisjonell hummus
slik gjør du:
skyll kikertene godt. ha enten i foodprosessor eller kjør med stavmikser sammen med resten av ingrediensene, til du får en jevn og fin blanding. ha over i skål, hell litt ekstra olje på toppen og et dryss litt paprikakrydder over. voila.
Etiketter:
dipp,
glutenfritt,
hummus,
kikerter,
koriander,
laktosefritt,
tilbehør,
vegansk,
vegetar
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar