blåbærene er i sesong, og i skogen har det virkelig vært blått i år.
jeg tror det nærmer seg slutten nå, men kanskje har du allerede plukket og fryst ned.
det har hvertfall jeg. blåbærene er super gode å ha i smoothies eller til å bake med.
idag har jeg laget sunne og gode blåbærmuffins.
![]() |
10 stk store muffins
du trenger
3 egg
4 dl havregryn - kvernet
1 dl mandler - kvernet
1 dl speltmel
500 gram yoghurt naturell
5 dadler
1 banan
2 ss smør
1 ss agavesirup/ honning
2 ts bakepulver
1 ss kanel
ca 150 gram blåbær
slik gjør du:
sett ovnen på 200 grader.
start med å legge dadlene i bløt.
smelt smør.
pisk eggene og bland sammen egg, smør, yoghurt, banan og dadler. gjerne med stavmikser.
husk å ta steinen ut av dadlene.
kvern havregryn og mandler f eks i en blender eller med stavmikser.
tilsett alt det tørre til blandingen.
smak til med agevesirup og kanel.
til slutt vender du forsiktig inn blåbærene i røren.
ha røren i muffinsformer og stek i ca 20 min på 200 grader.
smelt smør.
pisk eggene og bland sammen egg, smør, yoghurt, banan og dadler. gjerne med stavmikser.
husk å ta steinen ut av dadlene.
kvern havregryn og mandler f eks i en blender eller med stavmikser.
tilsett alt det tørre til blandingen.
smak til med agevesirup og kanel.
til slutt vender du forsiktig inn blåbærene i røren.
ha røren i muffinsformer og stek i ca 20 min på 200 grader.
de du ikke spiser legger du i kjøleskapet.
de holder seg gode og saftige i minst et par dager.
de holder seg gode og saftige i minst et par dager.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar