dette brødet er en gjenganger hos meg. det går fort å lage, og holder seg godt i opptil 1 uke i kjøleskapet. det blir faktisk bare bedre med dagene. også smaker det selvfølgelig kjempe godt.
1 brød i brødform
du trenger:
3 dl havregryn
4 dl speltmel
4 dl speltmel
1 dl mandler
1 dl cashewnøtter
0.5 dl linfrø
0.5 dl gresskarkjerner
0.5 dl solsikkekjerner
1 gulrot
2 ts bakepulver
1 stort beger yoghurt naturell (500 gram)
1 klype salt
slik gjør du:
sett ovnen på 200 grader
start med å finhakke 1 dl mandler og 1 dl cashewnøtter.
bland sammen 4 dl speltmel, 3 dl havregryn og de finhakkede nøttene i en stor bolle.
tilsett 0,5 dl linfrø, 0,5 dl solsikkekjerner og 0,5 dl gresskarkjerner.
tilsett 2 ts bakepulver og litt salt.
rasp gulroten og tilsett i bollen.
deretter vender du inn yoghurten. pass på at alt blir blandet godt sammen.
hell over i en brødform kledd med bakepapir.
sett inn i ovnen i 1 time.
når det er ferdig kan du gjerne ta brødet ut av formen og ha i ovnen i ytterligere 5-10 min.
la det avkjøle seg før du kutter i det.
oppbevar i et kjøkkenhåndkle i kjøleskapet i opptil en uke.
kos deg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar