scones er perfekt til helgefrokosten. slenges sammen i en fei og smaker supergodt. denne oppskriften plukket jeg opp i et koselig svensk tv program som heter "sommer med Ernst". jeg har gjort de litt sunnere ved å bytte ut hvetemel og sukker, med speltmel og honning. jeg bruker speltmel til fordel for hvetemel fordi det har et høyere proteininnhold, og dobbelt så høyt innhold av B-vitamin. Spelt inneholder mye jern, kobber og sink, og har et større innhold av sunne fettsyrer enn vanlig hvete.
til 9 stk scones
du trenger:
6 dl speltmel
1 dl havregryn
3 ts bakepulver
1 klype salt
1 ss honning
1 dl zucchini
3 dl yoghurt naturell
100 gram smør
gresskarkjerner til å strø på toppen
slik gjør du:
sett ovnen på 220 grader
bland sammen speltmel, havregryn, bakepulver og salt.
tilsett smør. du kan smelte det eller smuldre det inn i deigen.
rasp zucchini. vend inn zucchini, yoghurt og honning.
du får nå en ganske klissete deig. bruk litt mel på hendene og form ca 9 scones og legg
på et bakepapirkledd brett. prikk med gaffel og dryss på gresskarkjerner.
stekes i 15-20 min.
kos deg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar