mandag 28. september 2015

gulrotsuppe med kokosmelk









nå som høsten og kulden sniker seg innpå, smaker det nydelig med suppe til middag. jeg er veldig glad i supper året rundt, så kommer nok til å dele mange suppeoppskrifter. denne varianten med gulrot og kokosmelk har veldig god smak, og hvis du liker det litt spicy passer det fint å kjøre på med chili i denne. 


beregnet 3-4 personer

du trenger:

800 gram gulrøtter
1 stor gul løk
3 fedd hvitløk
1 chili (beregn etter egen smak)
3 cm ingefær 
saften av 1 appelsin 
saften av 1/2 lime
1 boks kokosmelk
5 dl grønnsaksbuljong
salt og pepper  

topping:
avocado i skiver
fetaost
frisk koriander
chiliolje 








slik gjør du:

start med å frese chili, hvitløk, løk og ingefær i en jerngryte/ vanlig gryte. tilsett deretter vann og kok opp med grønnsaksbuljongen. skrell og kutt gulrøttene i små biter og tilsett. ha oppi saften av appelsin og lime, og deretter kokosmelken. når gulrøttene er gjennomkokt bruker du stavmikser og kjører alt til en jevn blanding. smak til med salt og pepper.

jeg liker å toppe suppen med avocado, litt fetaost, frisk koriander og chiliolje. gjør det samme eller topp med det du synes virker digg! 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar