søndag 19. august 2018

RISOTTO MED SAFRAN OG FREKK SCAMPI


Her kommer oppskrift på en skikkelig digg koserett. Passer perfekt til søndagskvelden!
Etter ferietur til Kroatia i sommer har jeg virkelig fått smaken på risotto. Du må være ganske fokusert mens du lager det, men virkelig verdt det. Slå deg løs (: 

2-3 personer

Du trenger:



3,5 dl risottoris 
8-9 dl grønnsakskraft
1,5 dl hvitvin
2 løk
2 fedd hvitløk
2-3 ss smør
olivenolje
salt og pepper
chiliflakes (valgfritt)
en klype safran
sitron
basilikum 
100 gram parmesan 

scampi og marinade:

ca 300 gram scampi
1 rød chili
2 fedd hvitløk
olivenolje 


Slik gjør du det: 

Start med å finhakke 1 chili og 2 fedd hvitløk. Ha scampi i en bolle. Ha rikelig med olje, chili og hvitløk sammen med scampi. Marineres mens du fortsetter med risottoen. 

Kok opp 1 liter grønnsakskraft fra buljong, sett til siden. 

Surr løk og hvitløk i smør i en stor stekepanne/jerngryte. Rør inn risottorisen. Ha i en klype med safran, salt og pepper samt 1 ss olje. Etter ca 4 minutter heller du i hvitvinen og koker den inn. Spe deretter på med grønnsakskraften. Risottorisen skal tykne gradvis, så spe forsiktig og rør godt hele tiden. Du skal ende opp med en semi-fluid risotto, godt hvis risen er al-dente. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hvis du liker spicy mat kan du ha oppi ønsket mengde chiliflakes. Helt til slutt kan du røre inn opprevet parmesan. 

Stek scampi for seg selv og ha oppå risottoen. Topp det hele med sitronsaft og fersk basilikum. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar