fredag 30. oktober 2015

CRUNCHY GRANOLA




denne granolaen er skikkelig god! ofte er det vanskelig å få granolaen til å bli sprø uten at den blir brent. når man lager granolaen i stekepanne i stedet for i ovnen er det lettere. man har full kontroll, og dessuten går det mye fortere.


du trenger:


1 dl mandler
2 dl store havregryn 
1 dl gresskarkjerner
1 dl pistasjnøtter
1 dl kokosflak
1 dl gojibær
1 ss kokosolje
2 ss honning (evt agave eller lønnesirup)
1 ss kanel 
1 krm salt 



slik gjør du:


start med ha havregrynene i en stor stekepanne på middels-lav varme. la de stå i ca 2 min, mens du i mellomtiden finhakker mandlene.


etter to min: ha oppi kokosolje, mandler og gresskarkjerner. la stå i 5 minutter og rør litt rundt.

når du ser det begynner å bli god fres på ting har du oppi honning, kanel, salt, kokosflak og pistasjnøtter. 

fortsett og rør rundt i et par minutter til du synes det ser ferdig ut. når du har tatt stekepannen av varmen tilsetter du gojibærene.







lurer du på hva goji er og hvorfor det har blitt så populært å spise? 
goji er et bær som opprinnelig stammer fra Tibet. 

det er røde og søte bær. 
de er rike på C-vitaminer og betakaroten. 
de har også vist seg og være bra for immunsystemet, og har et høyt innhold av antioksidanter. 
så go goji! 

bruk granolaen  på toppen av f eks yoghurt, grøt eller smoothiebowls og kos deg!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar