tirsdag 5. april 2016

BANANBRØD MED KOKOS OG PEANØTTSMØR



en kake eller et brød? det kan være det samme. 
smaker kjempe godt! kan spises både til frokost og lunsj, eller når du vil kose deg med noe digg!
denne oppskriften er vegansk, så skal passe for de fleste. 

til en brødform

du trenger: 

3 overmodne bananer
2 ss chiafrø - blandet med 4 ss vann
2 dl speltmel
3 dl havregryn kvernet til mel
2,5 dl plantebasert melk
100 gram nøtter - helst valnøtter 
2 gode never kokosflak 
1 strøken ss bakepulver
1 god ss peanøttsmør
1 ss kanel
1 klype salt






slik gjør du:


start med å sette ovnen på 200 grader.

bland sammen 2 ss chiafrø med 4 ss vann i en liten skål.

i en bakebolle: mos bananene og tilsett 2.5 dl plantebasert melk. rør inn 1 ss peanøttsmør. når chiafrøblandingen har stivnet litt til, blander du denne også inn her. 

i en annen bakebolle: bland sammen 2 dl speltmel og 3 dl havregryn som er kvernet til mel. ha oppi 1 strøken ss med bakepulver, 1 ss kanel og litt salt. 

vend den våte blandignen gradvis inn med det tørre. rør godt sammen.

til slutt hakker du nøttene og vender nøtter og kokosflak inn i røren. 
ha røren i en brødform kledd med bakepapir.


stekes i 1 time på 200 grader.


vent med å kutte brødet til det er avkjølt.
oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar