torsdag 15. oktober 2015

SAFTIG BRØD MED NØTTER OG GULROT





dette brødet er en gjenganger hos meg. det går fort å lage, og holder seg godt i opptil 1 uke i kjøleskapet. det blir faktisk bare bedre med dagene. også smaker det selvfølgelig kjempe godt. 



1 brød i brødform 

du trenger:


3 dl havregryn
4 dl speltmel 
1 dl mandler
1 dl cashewnøtter
0.5 dl linfrø
0.5 dl gresskarkjerner 
0.5 dl solsikkekjerner 
1 gulrot 
2 ts bakepulver
1 stort beger yoghurt naturell (500 gram)
1 klype salt 






slik gjør du:

sett ovnen på 200 grader



start med å  finhakke 1 dl mandler og 1 dl cashewnøtter. 
bland sammen 4 dl speltmel, 3 dl havregryn og de finhakkede nøttene i en stor bolle. 
tilsett 0,5 dl linfrø, 0,5 dl solsikkekjerner og 0,5 dl gresskarkjerner.
tilsett 2 ts bakepulver og litt salt. 
rasp gulroten og tilsett i bollen.
deretter vender du inn yoghurten. pass på at alt blir blandet godt sammen. 

hell over i en brødform kledd med bakepapir. 
sett inn i ovnen i 1 time. 
når det er ferdig kan du gjerne ta brødet ut av formen og ha i ovnen i ytterligere 5-10 min.
la det avkjøle seg før du kutter i det. 
oppbevar i et kjøkkenhåndkle i kjøleskapet i opptil en uke. 
kos deg! 










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar