tirsdag 13. oktober 2015

BAKT AUBERGINE MED QUINOA OG FETAOST





grønnsaker som er bakt i ovnen smaker bare kjempegodt. denne varianten med aubergine som er fylt med masse digg er en helt super vegetarmiddag. quinoaen bidrar med mettende fiber og protein av høy kvalitet. bakt aubergine smaker supergodt, og toppet med fetaost, så har vi en fest. 

til 2 personer 

du trenger:



2 auberginer 
1 boks hakkede tomater
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 dl quinoa 
1 neve fetaost 
salt og pepper 

kan toppes med granateple og friske urter hvis du vil ha det ekstra flott





slik gjør du:

sett ovnen på 200 grader.

start med å dele auberginene i to, og lag et rutenett slik som på bildet over.
sett auberginene inn i ovnen i ca 20 minutter til de begynner å bli gylne og myke.

i mellomtiden koker du opp quinoa. 1 del quinoa, 2 deler vann.
i en annen gryte eller stor stekepanne freser du løk og hvitløk. 
tilsett tomatene og den ferdigkokte quinoaen. 
når auberginen er ferdig i ovnen tar du de ut, og skraper ut auberginkjøttet.
dette blander du sammen med tomatblandingen. smak til med salt og pepper.

skinnet til auberginen utgjør en slags skål som du legger blandingen oppi. dryss over fetaost og sett inn i ovnen igjen i  ca 10 minutter.

server gjerne med granateple og friske urter. enjoy! 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar