tirsdag 9. februar 2016

MIDDAGS-SALAT MED QUINOA OG OVNSBAKTE GRØNNSAKER




dette har virkelig blitt en gjenganger hos meg. å bake grønnsaker i ovnen er det beste som finnes. de får utrolig god smak, og gjør en salat mye mer mettende. når jeg ikke har planlagt noe middag blir en slik salat ofte løsningen. man kan bruke det man har liggende i kjøleskapet. mine favoritter å bake er søtpotet og rødbete. men man kan også bake gulrøtter, paprika, rødløk, rosenkål osv. her er en oppskrift på den sammensetningen jeg synes blir best, men bruk hva du har og prøv deg frem. 

1-2 personer: 

du trenger

1 søtpotet
1 rødbete
1 avocado
1 rødløk
1 dl quinoa
2 dl vann
3 never grønne blader (f eks spinat, ruccola, bladsalat)
3 ss ost (f eks fetaost, brie, blåmuggost)
1 neve nøtter ( f eks cashew, valnøtter, pistasj)
olivenolje
salt og pepper







slik gjør du:

sett ovnen på 200 grader.

skrell rødbeten, og skyll søtpoteten godt. kutt opp i mindre biter. legg utover et stekebrett eller i en ildfast form. ringle over litt olivenolje, salt og pepper. ha inn i ovnen i 25-30 minutter.

skyll quinoaen og kok opp 1 dl quinoa med 2 dl vann. ha litt salt i. alt vannet koker inn og den er ferdig etter ca 10 minutter. 

kutt opp avocado, rødløk, salat og bland sammen med ferdig kokt quinoa. når grønnsakene er ferdig bakt har du de over salaten. topp med nøtter og ost. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar