tirsdag 26. april 2016

LUN BULGURSALAT MED BAKT AUBERGINE




nå var det virkelig på tide med en ny middags oppskrift! 
dette er en veldig enkel og velsmakende rett. jeg brukte hummus som tilbehør til salaten. 

jeg har fått veldig dilla på å lage salater med bulgur i det siste.
bulgur er et kornprodukt som kommer fra durumhvete. 
det er et veldig sunt produkt som kan erstatte f eks ris og couscous.
bulgur inneholder mye fiber, magnesium og B-vitamin. 


til 2 porsjoner

du trenger:

1 aubergine
1 dl bulgur 
1 liten brokkoli
1 avocado
1 granateple 

hummus:

1 boks kikerter
1 fedd hvitløk
1 ss tahini
litt sitronsaft
4 ss olivenolje
1 dl kokende vann
salt og pepper





slik gjør du:

start med å sette ovnen på 200 grader.

kutt auberginen i skiver, og legg utover et stekebrett. ringle over litt olivenolje, salt og pepper.
ha inn i ovnen. ca 20-25 minutter.

kok opp 1.5 dl vann, med 1 dl bulgur. bulguren vil koke inn i vannet, og du kjenner når den er ferdig. 

rens granateple. hvis du ikke har en god teknikk på dette, anbefaler jeg å søke det opp på youtube. 

mens du venter på at bulguren og auberginen skal bli ferdig kan du lage hummusen. du blander sammen ingrediensene og kjører til en jevn masse med en stavmikser.

når bulguren er klar blander du sammen bulgur, brokkoli, avocado, og granateple. ha i en skål, og legg auberginskiver på toppen. smak til med salt, pepper og olivenolje. 
enjoy!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar