onsdag 18. mai 2016

LUN POTETSALAT MED SENNEPSDRESSING



nå som vi har fått en smakebit på sommer i sør norge, passer det fint med oppskrift på en litt sommerlig rett. 
jeg forbinder hvertfall potetsalat med sommer. 
denne varianten er frisk og god, med sesongaktuelle ingredienser som asparges. 
kan lages som middag eller lunsj i seg selv, eller som tilbehør til f eks grillmat.

tilpass mengden på ingrediensene i forhold til hvor mange du skal lage til.

til to personer

du trenger:

2 never amandinepoteter
1 neve asparges
1 neve jordbær
1 neve cherrytomater
1 avocado
1 rødløk
sort oliven
soltørket tomat 

gjerne friske urter f eks timian og en god olivenolje til å toppe med.


sennepsdressing: 

2 ss god sennep
2 ss honning
sitronsaft fra en halv sitron
1/2 dl olje 
salt og pepper


slik gjør du:

kok opp potetene al dente.
kutt opp resten av ingrediensene
aspargesen dampes lett i en gryte.
bland sammen alt, og topp gjerne med urter og olivenolje. 

sennepsdressing:
bland sammen honning og sennep først.
hell oljen inn med en tynn stråle mens du rører rundt.
smak til med sitronsaft, salt og pepper.

kos deg! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar