tirsdag 3. juli 2018

QUINOASALAT MED AVOCADO & MARINERT GRØNNKÅLCRISPS




Javel se det! Nytt innlegg og ny oppskrift. 
Litt eldre og litt klokere? Fortsatt gode og sunne oppskrifter. Med kanskje litt mer kos ;)

Her en en oppskrift på en klassisk gjenganger. Hverdagsmiddag med mange variasjonsmuligheter. Denne gangen med avocado og marinert grønnkålcrisps. 

2-3 personer 

du trenger


1 dl quinoa (kokes med 2 dl vann)
2 avocado
1 gulrot
1/2 paprika
1/2 agurk
2 never spinat 
1 pose oppkuttet ferdigvasket grønnkål
fetaost 
2 ss solsikkekjerner eller gresskarkjerner 
olivenolje 
salt og pepper
chiliflakes 
sitronsaft

slik gjør du:

sett ovnen på 180 grader varmluft
kok opp 2 dl vann: tilsett quinoa. Kokes på middels varme til alt vannet har kokt inn
grønnkål: legg i en bolle eller plastikkpose. tilsett rikelig med olivenolje, samt salt,pepper, sitronsaft og chiliflakes. bland god. Legges utover på et stekebrett. Ha i ovnen i ca 10 min. Følg godt med så de ikke blir svidd!
riv spinaten opp og fordel utover på et serveringsfat
kutt opp resten av grønnsakene og fordel utover fatet. 
fordel ferdigkokt quinoa utover fatet
strø over fetaost og kjerner 
ha over ferdigstekt grønnkål

server gjerne med hjemmelaget hummus eller pesto.
kos deg :):) 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar