mandag 16. november 2015

høstgryte med grønnkål og gresskar





idag er det mandag, og da passer det fint med litt inspirasjon til en god og næringsrik vegetarrett. jeg synes kjøttfri mandag er et fint konsept, og selv om du ikke er vegetarianer er det kjempe bra å ha en dag i uken hvor du spiser vegetarisk. bra for deg og bra for verden. 

idag er det oppskrift på en ny gryte. denne med grønnsaker som er i sesong nå, nemlig gresskar og grønnkål. 





til en stor gryte

du trenger:

1 løk
3 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 tommelstr. ingefær
2 never grønnkål
1 lite gresskar
1 zucchini
1 boks kikerter
2 bokser hermetiske tomater
0,5 dl tørre linser 
1 ts tahini (kan fint sløyfes)
1 ss paprikakrydder
1 ss kanel
1 ts cayennepepper

digg å toppe med rømme og friske urter 







slik gjør du:


start med frese løk, hvitløk og ingefær i en stor gryte. det blir alltid best hvis man bruker jerngryte. ha oppi krydrene og bland inn med løken. ha deretter oppi gulrøtter, gresskar og zucchini. så tilsetter du tomater, kikerter og linser. la koke på lav varme i minst 20 minutter. ha grønnkålen oppi de siste fem minuttene. 

topp med rømme og friske urter og nyt! 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar