tirsdag 27. september 2016

TOM YUM SUPPE MED TORSK



jeg har fått skikkelig dilla på denne suppen for tiden, 
og den passer skikkelig godt å spise nå på høsten.
den er både søt, sur og spicy på en gang. 
den er skikkelig frisk, og river litt i halsen!


jeg pleier å lage den med torsk, men den kan fint lages helt vegetar, 
eller med en annen type fisk eller f eks med scampi. prøv deg litt frem!

til en stor gryte (3-4 personer)


du trenger:


2 liter vann 
2 terninger med fisk/grønnsaksbuljong 
ca 300 gram torskefilet
1/2 gul løk
2 stengler med vårløk
2 fedd hvitløk
1-2 chili (spørs hvor sterk du vil ha den)
5 cm fersk ingefær
5 limeblader
1 stilk med sitrongress
1 neve frisk koriander
2 ss fiskesaus
2 ss soyasaus
2 gulrøtter
8-10 stk champignon sopp
1 pose med sukkererter (150 gram)
4 tomater
saften av 1 lime 
litt olivenolje til toppen

server gjerne suppen med fullkornsris.


start med å koke opp vannet og tilsett buljongterningene.
finhakk sitrongresset og tilsett sammen med limebladene. 
kutt limen i to deler, og skvis ut saften.
la dette koke for seg selv i et par minutter, 
mens du begynner å finhakke løk, vårløk, chili, ingefær og hvitløk. 
tilsett dette, i tilegg til fiskesaus og soyasausen. 
kutt soppen i skiver, gulrøttene i staver og sukkerertene i to. 
tilsett dette til suppen, og la det putre litt. 
kutt opp fisken og tomatene i terninger. 
dette skal du tilsette til suppen når den er tatt av kokeplaten. 
la fisken trekke i suppen i omtrent 2 minutter så er det klart!
topp suppen med litt olivenolje og frisk koriander. 

ta daa! 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar